Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Velencei-tó magazin 2022 NYÁR - Hamarosan érkezik!

Hamarosan megjelenik a Velencei-tó magazin 2022-es nyári lapszáma, melyben ezúttal is páratlan tartalmat kínálunk olvasóinknak. Igényes, minőségi magazint készítettünk, benne értékes helyi történetekkel. Szemléletmódunk ugyanis nem változott: célunk, hogy a Velencei-tó térségében értéket teremtő, tenni akaró emberek életébe nyissunk ajtót olvasóinknak. Mi már nagyon készülünk erre a nyárra, amikor magunk mögött tudhatjuk a koronavírus járvány fojtását, a furcsán tompa telet, csapadékszegény tavaszt. Reményünk abban, hogy a Velencei-tó még évszázadokon át szolgálja az emberiséget, töretlen, mégis fel kell ismerni a természet hangját. Éppen ezért az idei nyári lapszámban a térség tavi történetei mellett megmutatjuk még mindazt, amiért érdemes ide jönni, itt időt tölteni.

Címlapunkon ezúttal világklasszis magyar sportoló, Kovács Katalin szerepel, aki örömmel adott interjút lapunknak, s mesélt álmairól, gyermekkoráról és arról is, milyen reményekkel vágott a velencei-tavi terveibe: „Szeretném, ha pár éven belül olyan eredményt is fel tudnánk mutatni, amelyben olyan gyerekek érnek el akár hazai, akár világversenyeken kimagasló eredményeket, akiket már mi neveltünk, mi adtunk a kezükbe elsőként lapátot. Saját nevelésű, eredményes gyerekeket szeretnék látni tehát a jövőben az Akadémia büszkeségfalán.”


A Velencei-tó magazin már megjelent lapszámai

Számos művész megfordult a térségben és jön a következő időszakban is hozzánk. Köztük van Péreli Zsuzsa gobelinművész, aki káprázatos kápolnásnyéki tárlatán mesélt arról a rácsodálkozásról, melyet csak egy városlakó él át, amikor vidékre érkezik: „Gyerekkoromban voltam Sukorón, ami egy városi gyereknek megrendítő gyönyörűség volt az utcán bandukoló tehenekkel, a terményekkel, amelyek végül az asztalunkon végezték. Ilyen volt például a zöldborsó leves, ami megint csak egy városi gyereknek igazi felfedezés volt azután, hogy addig csak mirelitet fogyasztott. A gyönyörű, klasszikus, régi falusi házakkal, hozzájuk illő beszédstílussal és a szeretetteljes vendéglátással mind olyan emlék, amit sosem feledek. Itt, Kápolnásnyéken is úgy érzem, hogy a gobelinbe és grafikába szőtt életrajzommal együtt vendégül vagyok látva…

A 2022-es nyári lapszámban azt is eláruljuk, ki lesz a következő nagy művészeti tárlat vezéralakja, és azt is, hogy egy, a térségben gyakran megforduló, rendkívül értékes és különleges személyiség is álmokat szó a tónál: Bíró András, a Magyar Turán Alapítvány elnöke, a Kurultájok főszervezője, az antopológia doktora, tudományos kutató azon hiteles szakemberek egyike, akinek megköszönhetjük, ha a magyarság őstörténetét még a következő generációk is ismerni fogják.

Kárpáti Miklós helytörténeti kutatónak köszönhetően visszanyúlunk a múltba, Rezsnyák Róbert operaénekesnek köszönhetően pedig eljutunk gondolatban az Operaházig. Bemutatjuk a térség legújabb képzőművészeti alkotásait, szokatlan kiránduló helyeket javaslunk és természetesen a gasztronómiáról sem feledkezünk el: a tó két ikonikus alakját, egy borászt és egy gyorsétkezde üzemeltetőt hozunk a 2022-es nyári magazin „menüben”. Hogy kik ők, legyen meglepetés, érdemes lesz fellapozni a következő lapszámot is!