Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megújult terek, friss szemléletű konyha

Izgalmas lehetőségekkel várja a 2021-es szezonban a Velencei-tó térsége a szállodai vendégeket. A megújulás a családosok számára lesz a legnagyobb öröm, ezt elárulhatjuk előre. A Velence Resort & Spa wellness élményt nyújtó fürdőkomplexumában jártunk, ahol sok minden még jobb lesz, mint eddig volt…

Nagy reményekkel vág az idei nyárba mindenki, aki a járványhelyzet után a Velencei-tó térségében szeretné viszontlátni a vendégeket. A Velence Resort &Spa a zárás ideje alatt sem tétlenkedett: olyan fejlesztéseket valósított meg, amelyek a visszajáró vendégek számára épp olyan nagy örömforrásként szolgálnak majd, mint az új látogatóknak. Ezekre voltunk kíváncsiak a nyári szezon kezdetén: – Célunk a nyitás után látható fejlesztésekkel, hogy a múltban megszokott minőségi szolgáltatásainkat még jobb színvonalon tudjuk nyújtani és modernebb köntösben – fogalmazott Bársony Péter szállodaigazgató, akinek nem titkolt szándéka, hogy a 2000-es évek végén épült szállodát is teljes körűen felkészítsék a 2020-as évek igényszintjére. – Az építés óta eltelt jó pár év, így eljött az ideje a „ráncfelvarrásnak”!

Izgalmas, új dizájn a szobákban is. - Fotók: Velence Resort & Spa

Lobbi és lounge tágasabb térben
Olyan átfogó fejlesztés kezdődött tehát ebben a gyönyörű szállodában, amelynek megvalósítása két éves program során történhet meg. Az első ütem eredményeit már ezen a nyáron élvezhetik a szállóvendégek, a második ütem pedig a 2022-es év főszezonjában okoz meglepetéseket a betérőknek. Idén már a lobbiba érkező vendégek elcsodálkozhatnak: megújult, tágas, letisztult tér tárul a szem elé. A visszatérő látogató hamar észreveszi, hogy a korábbinál sokkal nagyobb, egységes pult keretében kap helyet a recepció és a bár is. – Így még dinamikusabban tudjuk kiszolgálni a vendégeket. Ezzel egyidőben pedig az eddigi bár vendégfogadó területét is bővítettük, kétszer annyi kényelmes ülőhely, hamisítatlan lounge hangulat, fiatalos arculati elemekkel gazdagított enteriőr, modern, új bútorzat várja a kávézni, koktélozni, beszélgetni vágyókat – tudjuk meg. A korábbi recepciós pult tehát már a múlté, a háttérterületek bevonásával sikerült levegős, nagy teret kialakítani, ahol könnyebb és kényelmesebb a bejelentkezés és a fogyasztás is.

A gyerekek kedvenceinek is jár a megújulás
A családos szállóvendégek számára ismerős lehet a Velence Resort & Spa két kabalaállata, Elefülöp és Elefanni – akiknek szintén lényegesen kellemesebb ’életkörülményeket’ biztosított a szálloda lakberendező dizájnere. Amikor ideköltöztek, még csak faház jutott nekik lakóhelyül. Itt ugyan boldogan eléldegéltek, főleg, ha elég gyermekvendég játszott velük - de most a felújítás keretében kőházra cserélhették az otthonukat. A lobbi egy másik szegletében épp olyan menő lakóteret kaptak, amilyet a szállóvendégek a szobáikban.

Elefülöp és Elefanni számára is megújult a környezet - a gyerekek nagy örömére

A gasztronómia tóparti fellegvára
A Velence Resort új éttermébe érve szintén látványos változások fogadják a vendégeket: óriási, közel 300 fős étteremmé bővült az egykori rendezvénytér - csak a panziós szolgáltatás minőségjavítása kedvéért. – A terület növelésével együtt a gasztronómiai lehetőségeket is tágítjuk: az eddig megszokott ételminőséghez képest még jobbat adunk, és az eddigi kiszolgáláshoz képest még komplexebben tudjuk kielégíteni a vendégigényeket – foglalta össze az elért eredményeket a szállodaigazgató, kiemelve, hogy a modernkori táplálkozási igényekkel rendelkezők, érzékenységekkel élők elvárásaira reagálva bővült az étlap választéka is. Az természetes, hogy a legifjabb vendégek számára elérhető gyermekpult megmaradt, hiszen az mindig is nagy népszerűségnek örvendett: – Kialakítottunk egy olyan játszó övezetet is, ahol jól érezheti magát a kisgyerek, miközben a szülő nyugodtan elfogyaszthatja a neki tetsző falatokat. A tó panorámája pedig továbbra is felejthetetlenné teszi az éttermi élményeket.

A Séf bisztró is megújul
A Velence Resort másik gasztronómiai egységének, a Séf bisztrónak az étlapját átnézve szintén kellemes meglepetésekkel találkozhat a fogyasztó, a megújulás részeként ugyanis modern, innovatív menükínálatot kapott. A Séf bisztró étlapján különleges helyet foglalnak el a nemzetközi trendekben manapság méltán népszerű szendvics különlegességek – amelyek ebben a minőségben a Velencei-tó térségében elsőként itt kerülhetnek a vendégek tányérjára. Ezek a „főételek”, mindamellett, hogy fenségesen finomak, bátran ajánlhatóak mindenkinek, akinek fontos az egészséges táplálkozás, a kiváló minőségű alapanyag, szakszerű elkészítés és ínycsiklandó tálalás.

Változás több területen
A Velencei-tó tökéletes üzleti-turisztikai helyszín továbbra is, ahol a csapatépítő tréningektől kezdve a konferenciákig minden vállalkozás megtalálja a számításait. A Velence Resort & Spaból most – épp az étterembővítés okán – kikerültek a konferenciatermek, tekintve, hogy számos kiváló helyszín működik 2021-ben erre a célra a közelben. – Ott van például a tőlünk pár percre található Sport Hotel Velence rendezvény- és tréningkapacitása és Kárpát- medencei Művészeti Népfő iskola oktatási központja. A csapatépítő tréningeknek a szálloda a továbbiakban is kiváló helyszín, színvonalas szállással, vendéglátással és sportprogramokkal tesszük felejthetetlenné a résztvevőknek az itt töltött időt. A gyermekekkel érkező vendégek a nyár folyamán további újdonságokkal találkozhatnak majd: – A lobbiban olyan attrakciókat tervezünk megvalósítani már idén, amelyek nagyon egyedi, máshol nem látható aktivitásokat hoznak a gyerekeknek. A csúszdapark hiánya hamarosan szintén a múlté lesz: a tervek a megvalósításig legyenek még titkosak, de annyit elárulhatok: hamarosan, a hozzánk érkezőknek már nem is fog hiányozni a fürdős csúszda – lebegtette meg az idei nyár egyik nagy durranásának számító meglepetését Bársony Péter. Emellett olyan gamer attrakciók is várhatók, amelyeket nem csak a fiatal srácok, de a szülők is egészen biztosan szívesen kipróbálnak majd.

Látványterv az új tervekről: érdemes a valóságban is megnézni a változásokat

Teljes pompájában a strand
Tavaly megújult a Velence Resort & Spa teljes strandterülete, amely idén júniustól ismét várja a vendégeket. A játszótér átkerült a terasz alá, vagyis a szülők a játszó gyerekektől karnyújtásnyira tölthetik az időt az asztaloknál. Cserébe a tóparton a legkomolyabb covid távolságtartási igények mellett is sok száz ember tud biztonsággal napfürdőzni és strandolni. Friss fű, több hely, új napozóágyak, megújult partfal várja a forró nyarat és persze a fürdőzőket. Mondhatni: teljes pompájában vibrál az idei évtől a Velencei-tó partja! Ha azonban esőt hoz a nyár, akkor sem kell elszomorodni: a Velence Resort fürdője továbbra is páratlan élményeket kínál. Sőt, itt is várható megújulás. A szaunapark az őszi szaunaszezonra modernebb szolgáltatásterületen várja majd a vendégeket – „nagyobb területen nyújt magasabb minőséget” – így fogalmazta meg a tervezett szaunafejlesztés lényegét az ügyvezető. A pihenőidő pedig ezután még kellemesebb lesz a szállodai szobákban. Az idei nyáron adják át ugyanis a főépület megújult, újra bútorozott, modern technikával felszerelt hatvan szállodai szobáját. Páratlan változásokkal találkozhat tehát a betérő szállóvendég. Egy dolog azonban biztosan nem változik: a vendégcentrikus magas minőségű szolgáltatás.

str