Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

2021 nyár: robbanó és forró szezonra számítunk!

20 ezer példányban jelenik meg a Velencei-tó magazin 2021 nyári lapszáma, melyben ezúttal is a térség színes egyéniségei, izgalmas turisztikai látványosságai kapnak helyet.

Nem árulunk egy nagy titkot azzal, ha azt mondjuk: a Miskahuszár szobra kiemelkedő helyet kap ebben a lapszámban, s különleges perspektívából mutatjuk be Pákozd és a környék legtekintélyesebb művészeti alkotását. S ha már Pákozd: itt él Stefanovits Péter, Kossuth-díjas grafikus művész is, a magyar avantgárd folyamatosan megújuló alakja. Extravagáns látásmódjáról mégis egy kétszáz éves parasztházban mesél, ahonnan országosan is kiemelkedő tárlatokat rendez. „Noha soha nem készültem fotográfusnak, mégis mindig fotóztam, s ez a most, a mai, digitalizált világban is folytatódik. Egy átlagos vizuális élményben ugyanúgy keresem a mögöttes tartalmat. S noha a fényképezés számomra főleg szellemi raktározás, ugyanez a hatás, látvány, látásmód fedezhető fel a képeimben is” – árulja el a Velencei-tó magazinnak adott interjújában. Izgalmas, különleges karaktere jól megfér a nádtetős miliővel – éppen úgy, mint a pár kilométerrel arrébb, Velencén dolgozó Turanitz családé is. A szintén nádtetős Tekergő étterem a térség ikonikus építménye és gasztronómiai központja. Turanitz Gergelyt és testvérét, Katalint megihlette a nyéki sör, ezért is készítették el a nyéki sörös burgert. A magazinnak mesélnek még folyamatos megújulásról, munkáról, életről is: „abban hittünk, hogy a törzsvendégekre kell fókuszálni, akik a környékről érkeznek. Ám ez csak úgy működhet, ha valami jót adsz. Élményt kell tudni adni, mindamellett, hogy kiváló a portékád” – meséli a testvérpár.

Elképesztő újdonságokra lehet számítani a Velencei-tónál az elkövetkezendő időszakban, melyekből igyekszünk bemutatni párat a nyári lapszámban is: a Halász-kastély parkjában hamarosan megújul egy műemléki vonat – hogy mi lesz belőle, a magazinból kiderül. Ahogy az is, mit jelent a pumpapálya, amely Velencén épül hamarosan. Programokkal, kiránduló tippekkel színesítjük a lapszámot, melyben ennek a nyárnak az egyik legnagyobb durranásáról szintén mesélünk: a Tisza-tavi Operafesztivál társrendezvényéről, a Velencei-tavi Operafesztiválról. A házigazda, Miklósa Erika interjút adott a témában a magazinnak: „Nagy megtiszteltetés és megható számomra, hogy ott lehetek mindkét rendezvényen” – fogalmazott az operaénekesnő: „Tavaly az ötvenedik születésnapomat ott ünnepelhettem – nagy meglepetésemre -, az egyik frissítőponton.
Itt pedig - erről már tudok -, a harmincéves jubileumomat ünnepelhetem meg.” Az ötletgazdával, Debreczeni Ildikóval szintén beszélgettünk, s kiderült, hogyan kapcsolódhat össze egy olyan komoly, kőszínházi falak között megszokott műfaj, mint az opera és a természet világa.Mi már nagyon várjuk a forró nyarat és benne az új Velencei-tó magazint!

S. Töttő Rita, felelős szerkesztő

Kép: str