Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

A kempingezés életforma - Nyaralás egész éven át

A kempingezés szerelmeseinek érthetően közkedvelt helyszíne a gárdonyi Pisztráng Kemping, amely az elmúlt években szélsebes fejlődésen ment keresztül. A változás Simon Lászlónak köszönhető, aki tulajdonosként fontosnak tartja, hogy kiépített, jól felszerelt helyszínen várja látogatóit.

A velencei bringakör egyik megállójaként a megpihenni, fogyasztani vágyó kerekezők egyik kedvenc helye a Pisztráng kemping. Az állomástól sétálva mindössze 400 méterre, mindenki számára könnyen megközelíthető helyen állíthatják fel sátraikat, kuckózhatnak be a kis házikókba a pihenni vágyók. – A kemping vezetését négy éve vettük át, persze a hely azelőtt is működőképes volt, ám addig nem igazán voltak fejlesztések – meséli a kezdeteket Simon László tulajdonos, aki ez úttal már a kemping egy felújított házikójában mesélheti el az előzményeket. – Már a kezdetekkor a legfontosabb célom az volt, hogy tiszta, igényes vizesblokkok, szociális helységek, fürdőszobák fogadják a vendégeket. Mikor átvettük a kempinget, első lépésben ezeket a részeket újítottuk meg, következő lépésben pedig az épületek csinosításán kezdtük dolgozni.

Simon László: "célom, hogy tiszta, igényes környezetet teremtsek". - Fotó: Kőmíves András

Színvonalas közösségi élet
A kempingben felújítások sora történt az elmúlt években, hiszen nem csupán az épületeket, de a közösségi tereket is megújították. A tulajdonosoknak a környezet minősége mellett fontos, hogy a vendég ne csupán szállást kapjon, hanem színvonalas szolgáltatást is. Aki ide jön nyaralni, érezze jól magát – ez a lényeg. Ezért hozták létre a hangulatos, szabadtéri területet, éttermet, büfét, valamint csocsó-, illetve biliárd asztalt – egyszóval mindent, ami a kempingezésre vágyó látogató számára a kikapcsolódást jelentheti. Merthogy aki ide jön, nem csupán nyaral és pihen, de ha kedve van hozzá, színes közösségi életet is élhet. Négy évvel ezelőtt komoly előkészületekre is szükség volt, hiszen a teljes közmű- és csatornarendszert ki kellett cserélni, amely a beruházás jelentős részét jelentette. Ám a tulajdonos jelenleg is azon dolgozik, hogy minél nagyobb területen, minél több szolgáltatással és élménnyel várja a pihenni vágyókat.

A belső terek a mai modern kori igényeknek is megfelelnek. - Fotó: Kőmíves András

365 nap élmény
A kempingezés ma is sokak kedvelt nyaralási formája, sőt, mondhatni, életforma. A tóparti kempingbe is szívesen érkeznek a fiatalok, a kis-, és nagycsaládosok és a baráti társaságok egyaránt. – Nyáron jellemzően a fiatalabbak sátraznak a Velencei-tónál, télen pedig egy nyugalmasabb időszakban az idősebb generáció szeretne pihenni kellemes, csendes környezetben. Azon dolgozunk, hogy ne csak nyáron legyen szezon, hiszen, ha egész évben meg tudjuk teremteni azt az ideális környezetet, ahová jó üdülni járni, akkor az a város turisztikai fejlődésére is pozitív hatású lehet. – fogalmaz a házigazda, hozzátéve: – Épületeink, illetve lakókocsijaink is téliesítve vannak, így hidegebb időszakban is színvonalas üdülőhelyként üzemelhetünk – fejti ki a tulajdonos, aki tudja jól: a Velencei-tó híres a nagyszabású horgász társadalmáról is. Simon László a pecások minden napjaira is gondol: két evezős csónakkal várja ezt a vendégkört.

Nyáron leginkább a fiatalabbak sátraznak a Velencei-tó közvetlen közelében található kempingben. - Fotó: Kőmíves András

Panzióval bővültek
A tavalyi évben vásároltuk meg a régi Varga Panziót, amely a kemping neve után Pisztráng Panzió néven fog a jövőben működni. Az épület felső részében egy megújult apartmant szeretnénk létrehozni, az alsó részében pedig felújított és modern étteremmel várjuk majd a látogatókat.

A Velencei-tó csendes, nyugodt nyaralásra ad lehetőséget. - Fotó: Kőmíves András

Szerelembe esni a Velencei-tónál
A jövő évi terveink között szerepel a reggeli torna, a jóga, a különféle gyermekprogramok, egy műfüves focipálya, egy úszómedence és egy szauna kialakítása is. Az élőzenei koncertekre kiemelt hangsúlyt szeretnénk fektetni, hiszen a naplementében, illetve az esti órákban a szemben lévő nadapi rész lenyűgöző, azonnal bele lehet szeretni. A magával ragadó kilátáshoz pedig egy hangulatos helyszín megteremtése a cél – meséli Simon László. A kész programtervekkel rendelkező Simon László nem csupán az ideális környezetével és a felújított szálláshelyeivel kápráztatja el a vendégeket, hiszen a programok mellett gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak az ide látogatók. Ínycsiklandozó finomságok, kézműves burgerek, elő-, és főételek készülnek a hangulatos környezetben. A helyi borok mellett hamarosan a vadonatúj Nyéki Sör is megtalálható lesz az itallapon.

A Pisztráng kempingben hangulatos élőzenei koncertekkel is várják az üdülőket. - Fotó: Simon László

bn