Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megjelent a Velencei-tó című, 20 ezer példányos magazinunk legújabb száma

Új és érdekes lapszámmal készül az olvasók számára a Velencei-tó magazin, címlapján a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnővel és a térség meghatározó személyiségével, Miklósa Erikával. A magazin olvasói ezúttal megismerkedhetnek a művésznő és a Velencei-tó szoros és egyedi kapcsolatával, hiszen bár igazi “szárazföldi" lánynak vallja magát, a tópart pazar panorámája őt is magával ragadta.

Olvashatnak egy újfajta fesztiválról, a Természet Operaházáról a Velencei-tónál, melyről mélyebben Pataki Bence művészeti vezető mesél, hiszen ez a fesztivál más, mint a többi. A Velencei-tó környékén óriási hangsúlyt fektetnek a kultúrára, a művészetekre és a fiatal generációk megfelelő nevelésére. E tematika mentén betekintést nyerhetnek a Természetművészet világába is, melyről a tó közepén, egy hangulatos és vadregényes szigeten Péter Ágnes és férje, Gáts Tibor mesélt. Ezen kívül bemutatjuk kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpad fergeteges és teltházas első évadját. A Velencei-tónál lévő kulturális erőtér ugyanis színvonalas és szórakoztató előadásokkal várta hétről-hétre a nézőközönséget. Az egész megyét átjárja Vörösmarty Mihály szellemisége, róla és az itt élő családok leszármazottairól és a történelem titkairól pedig Bányai Balázs történész mesélt.

 Rendkívül sok lehetőség rejlik a régióban, melyek között a bor és a kézműves sörök készítése is igen nagy népszerűségnek örvend, így egy kellemes gasztro utazásra hívja olvasóit a magazin, mely során megismerkedhetnek az idei év júliusában nyílt Belatiny sörmanufaktúrában készített kézműves Nyéki sörök habzó világával és a velencei borok mámoros és egyedülálló történetével.

A magazin új lapszámában a humor is szerepet kapott, ugyanis a kortárs író, művész és zenész drMáriás egyedülálló tárlatát Fábry Sándor tolmácsolásában ismerhetik meg. A képes és izgalmas lapszámban a térség sportéletének aktív és meghatározó résztvevőjéről is olvashatnak: Tubel Zoltán ugyanis ott volt a kajak-kenu és sárkányhajók kialakulásának kezdeténél. Ezeken túl pedig a természetet és a gasztronómiát karöltve fedi fel őszi titkait Uliczki Dóra velencei kerttervező.

 Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb őszi számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.