Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb nyári számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Megszólal a gárdonyi kemping gazdája is

Az online tér médiumaiban nagy port kevert egy ingatlaneladás, ahol az önkormányzat értékesített egy olyan területet, amit eddig sem használt.

Korábbi cikkeinkben nem tudtuk megszólítani a gárdonyi Pisztráng kemping tulajdonosait, így csak az ingatlaneladás másik érintettjével, Tóth István polgármesterrel tudtunk beszélni. Maga a kemping küldött ugyan egy rövid üzenetet, de abban csak nagy vonalakban vázolták a fejlesztési terveiket. A hétvégén aztán meghívást kaptunk a szállásadóhely tulajdonosától, Simon Lászlótól, aki nemcsak hogy elárulta, hogy mik a terveik és hogy hogyan haladnak ezekkel, hanem körbe is vezetett minket a teljes területen.

Az érkezésünk pillanatában azonnal láttunk egy hatalmas, elvadult területet a kemping szomszédságában. Mint kiderült, az a terület ismeretlen Simon László számára, ő csupán a saját birtoka és a bekerített őserdő közötti, úgy 15 méter széles füves utat vette meg, illetve a kemping bejárata előtti, most egysoros parkolónak használt szakaszt. Volt egy harmadik darab is, amely valaha önkormányzati tulajdon volt. Ez nem más, mint a szintén Simonék által birtokolt volt Varga étterem és a kemping közé ékelődő keskeny földsáv.


 Simon László: „ez a negyedik szezonunk” 

A tulajdonos kérdésünkre elmondta:
– Ez a negyedik szezonunk. A terület, a kisházak, a kiszolgáló létesítmények mind a szocialista korszak elszomorító hangulatát árasztották. Mi lassan, évről évre modernizáltuk a helyet, és két év küzdelem után tavaly odáig jutottunk, hogy ki tudtuk tolni a szezont, mivel a régi kisházak helyén téliesített, klímás és fűthető apartmanok állnak. Az ingatlanvétellel meglett a terület egysége és a meglévő hat kisházzal párhuzamosan felépülhet hat másik. A tó ezen szakaszán nem épül semmi a partra, igaz, a kemping bekerítette a saját területét, de a part 15 méteres szakasza közterület marad és a kerítés is csak a bentlakókat védi. Egyébként óriási, nyitott kapukat dönget bárki, aki arra jár. Ugyanis nemcsak a saját, hanem a szabadstrand vendégeit is kiszolgálja a kemping. A nádat tehát senki sem vágja ki a partról és bent az egymásnak idegen vendégek valódi közösséget alkotnak.

(Forrás:feol.hu/ Kép:feol.hu)