Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Velence Korzó kontra önkormányzat: feszült helyzet

Lekerítési munkálatokba kezdett területén a Velence Korzó üzemeltetője. Úgy tűnik, megelégelte a strandra nehezedő turisztikai nyomást, illetve annak hátulütőit. Az üzemeltető lapunknak elmondta: az éjszakai randalírozások, emberi és állati ürülék, végtelen szemetelés ellen lépnek fel, nem az emberi módon kikapcsolódni vágyóktól veszik el a területet. A tulajdonos önkormányzat tiltakozik.

Cölöpöket vertek a földbe a napokban a Velence Korzó körül, amely láthatóan egy ­lekerítési munkafolyamat kezdete. A témában nyilatkozatháborúba keveredett az önkormányzat és a terület üzemeltetésére szerződött társaság. A hangulat érezhetően feszült a két fél között, erre enged következtetni, hogy mindketten múlt pénteken késő este, éjszaka posztolgattak a témában – ám eddig nem sikerült tárgyalóasztalhoz ülniük. A velencei önkormányzat kijelentésében hangsúlyozta: a kerítés telepítése, vagyis a tópart egyoldalú lezárása ellen „minden jogszerű eszközzel fel fog lépni”.

Az oszlopokat már leverték a földbe, a lekerítés megkezdődött Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem maradt adós a Gomi Kft. sem: „Bízunk abban, hogy a strandterület lezárásával majd jobban meg tudunk felelni a katasztrófavédelmi előírásoknak, folyamatosan tudunk ügyelni a járványügyi szabályok betartására, biztonságosabbá tudjuk tenni a területet, nem utolsósorban a tisztasági előírásoknak is hatékonyabban eleget tudunk tenni. A strandüzemen kívül éjszakára le tudjuk zárni a területet, amivel pedig meg tudjuk akadályozni az éjszakai rongálásokat, a vandalizmust és a szemetelést.”

Ez utóbbi kapcsán lapunk meg is kereste az üzemeltetőt, s kiderült, komoly nehézségekbe ütköznek a terület rendben tartása terén: éjszakai randalírozásokról, homokból napi szinten takarítandó ürülékről, s egyebekről számoltak be. Ismerős problémák lehetnek ezek a gárdonyi városvezetés számára, amely pont ugyanilyen okból kerítette le és szabályozta a szabadstrand látogathatóságát évekkel ezelőtt. Az elkerítés tehát nem példa nélküli. Az üzemeltetetési szerződésben nem találtunk arra vonatkozó kitételt, amely a lekerítés kérdését taglalná. Így megeshet, a bíróságon folytatódik az ügy.

(Forrás: feol.hu /Képek: feol.hu)