Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb nyári számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Közösségi tér, kétezer tő levendula – Pákozd fejlődik

Az őszi napok több szempontból is előre­lépést hoztak a település életében, újabb lépéseket sikerült megtenni a fejlődés útján. Egy központi helyen lévő tér és egy forgalmas utca is új ruhát kapott.

– Az Arany János utca és a Templom sor által határolt területen, a művelődési ház mögött elhelyezkedő teret sikerült felújítanunk egy pályázati lehetőség segítségével – mondta Kardos Ádám polgármester. A fejlesztéshez a település 14,5 millió forint támogatást kapott. A beruházás során egy korábbi aszfaltburkolatos útszakaszt bontottak el, amelynek helyén egy szegélyezett, térkő burkolattal borított pihenőparkot alakítottak ki a munkások.

A viszonylag forgalmas helyen többek között huszonhét japán díszcseresznyefát, több mint kétezer tő levendulát és hatszáznál több orgonát ültettek el. A növények telepítése mellett új utcabútorokat is elhelyeztek a területen.


Az első őszi zivatarok egyike szivárványt rajzolt az új tér mögött az égre

– A pályázat részeként újult meg az Ady Endre utca irányában található gyalogos híd, de a nagyobb gyerekek rövidesen egy ügyességfejlesztő játszóteret is birtokba vehetnek – számolt be a már jól látható eredményekről a településvezető.

Pákozdon nagyon régi probléma volt a Honvéd utca állapota, amely méltatlan körülmények között fogadta azokat, akik a község főközlekedési útja mellett lévő negyvennyolcas emlékmű mellett fordultak északkeleti irányba. Sokaknak jelent most már könnyebbséget, hogy ott is kedvező változás történt, hiszen túl vannak a műszaki átadáson: 850 méter hosszan került új aszfaltréteg a Honvéd utcára.

(Forrás: feol.hu /Kép: feol.hu)