Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Irodalmi műhelyt rendeztek Kápolnásnyéken

Irodalmi műhely a magyar költészet napján címmel tartott egész napos rendezvényt április 11-én központjában a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

A kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban délelőtt 10 órától sor került a Pilinszky 100 című alkotói pályázat eredményhirdetésére, illetve a pályaművekből készült kiállítás megnyitójára.

A Pilinszky fotópályázaton Balázs Fanni, míg a digitális plakáton Nagy Réka és Ruder Roxána nyert. A plakát pályázat első helyezettje László Elizabet, a Pilinszky képen kategóriáé Nagy Pál Alexandra, a film kategória győztese pedig Csikós Kenza lett. Az eredményhirdetés után az érdeklődők Hernádi Mária irodalomtörténész előadását hallgathatták meg Pilinszky verses meséiről.

A programok között továbbá szerepelt Beck Zoltán és Grecsó Krisztián: Hoztunk valamit magunkból című műsora, majd egy irodalmi kerekasztal-beszélgetés, végül pedig a Csoóri Sándor: Párbeszéd sötétben című koncert-színház. Az eseményt hétfőn nagy érdeklődés övezte.

Fotók: Kőmíves András