Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Virtuális kiállítások

Érdekes kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők a virtuális térben:

Online kiállítás

Az érdeklődők a virtuális térben még a Vatikáni Múzeum lenyűgöző gyűjteményébe is bepillantást nyerhetnek. A múzeum gyűjteménye az ókori közel-keleti, illetve görög-római, valamint etruszk-italikus művészet remekeitől kezdve a kora keresztény, középkori műalkotásokon és a reneszánsz művészetén át egészen a 19. századig mutatja be a műremekeket, de abban a modern művészetek alkotásai is megtalálhatók. Hallgatóink a virtuális kiállításról bővebben a travelo.hu oldalon olvashatnak.

Virtuális kiállítás

Digitális formában is körbejárhatják az érdeklődők a Magyar Nemzeti Múzeum izgalmas virtuális kiállítását, amely Az arisztokrácia világa címet viseli. A rövid összeállítás felvillantja az arisztokrácia életének helyszíneit, a nagyszerű főúri otthonok külső és belső tereit, és néhány kép még a főúri lakók hétköznapjait, illetve elfoglaltságait is megmutatja. A virtuális látogatók megismerkedhetnek a 19. század második felében élt arisztokrácia számos képviselőjének arcképével, és néhány felvételt is láthatnak az utazó vagy vadászó főurakról. A kiállítás kurátora Baji Etelka. Az érdeklődők az izgalmas virtuális tárlatról bővebben az mnm.hu weboldalon olvashatnak.

Online tárlatvezetés

A Magyar Nemzeti Múzeum virtuálisan 3D formában viszi el az érdeklődők otthonaiba a Seuso-kincs – Pannónia fénye című állandó kiállítását. Az online látogatáson a résztvevők úgy járhatják körbe a kiállítás területeit, mintha valóban jelen lennének a múzeumban. Emellett a tárlaton bemutatófilmek és szöveges információk is segítik a műkincsek, illetve az azokon szereplő ábrázolások mitológiai hátterének megismerését. A Magyar Nemzeti Múzeum izgalmas tárlata garantált szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak. Hallgatóink az izgalmas kiállításról bővebben az mnm.hu oldalon informálódhatnak.

Képek: pixabay.com