Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Virtuális kiállítások

Érdekes kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők a virtuális térben:

Arany János emlékkiállítás

A Petőfi Irodalmi Múzeum folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal várja azokat, akik az otthon töltött idő alatt is szeretnének múzeumot „látogatni”. Az érdeklődők megtekinthetik az Arany János emlékkiállítás című virtuális tárlatot, mely megidézi a magyar irodalom egyik legnagyobb klasszikusának alakját és közelebbről is megismerhetik a magyar költő kevésbé ismertebb arcait. További információkért kattintsanak a pim.hu honlapra.

A világ leghíresebb múzeumai

A Velencei-tó térségi lakosok is betekintést nyerhetnek a világ legnagyobb múzeumaiba, hiszen az elmúlt időszakban több kiállítás is elérhetővé vált online formában az interneten. A pirantinviaggio.it a világ leghíresebb múzeumai közül válogatott, melyeknek kiállításait digitálisan is megtekinthetik az érdeklődők. A válogatott listán többek között szerepel a Washingtoni Nemzeti Galéria, a Vatikáni Múzeum, a Párizsi Louvre és a British Múzeum is. Olvasóink a teljes listáért és a virtuális kiállításokért keressék fel a travelo.hu weboldalt.

Szabó Magda emlékkiállítás

Az érdeklődők egy virtuális séta keretein belül élhetik újra a Petőfi Irodalmi Múzeum által létrehozott Szabó Magda emlékkiállítást. A múzeum ugyanis az író születésének 100. évfordulója alkalmából, 2017-ben egy nagyszabású kiállítást rendezett, melyet most a virtuális látogatók ismét megtekinthetnek a Petőfi Irodalmi Múzeum weboldalán. Az online tárlaton az érdeklődők megismerkedhetnek Szabó Magda életútjával és kiemelkedő munkásságával.

Változatok a realizmusra 

Az érdeklődők virtuális keretek között tekinthetik meg a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum programjában bemutatott Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás virtuális kiállítóterét. Az online kiállítás bejárása során az egyes képekhez háttérinformációkat is biztosít a múzeum oktatási célra, a digitális felületen lévő anyagok pedig folyamatosan bővülnek. Az érdeklődők a virtuális kiállításról bővebben a virtualiskiallitas.mng.hu oldalon olvashatnak.

Képek: pixabay.com