Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Virtuális kiállítások

Érdekes kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők a virtuális térben:

A Pál utcai fiúk
A kényszerű bezárás miatt digitális felületre költözött a Petőfi Irodalmi Múzeum is. A múzeum pedig folyamatosan frissülő online és színes tartalmakkal várja az oda kattintókat. Az érdeklődők A Pál utcai fiúk című virtuális kiállításon megismerkedhetnek Molnár Ferenccel, a regény életével és a Grunddal is. Olvasóink a tárlatról bővebben a Petőfi Irodalmi Múzeum weboldalán olvashatnak.

A Szecesszió mesterei
360 fokban járhatják körbe az érdeklődők az Iparművészeti Múzeum Szecesszió mesterei című virtuális kiállítását. A digitális tárlatnak köszönhetően amellett, hogy a kiállítást távolról megtekinthetik, minden egyes műtárgyról további információkat is kaphatnak a látogatók. Olvasóink a virtuális tárlatot az imm.hu weboldalon tekinthetik meg.

Szépművészeti Múzeum otthonról
A Velencei-tó térségi lakosok is megtekinthetik a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria folyamatosan bővülő virtuális kiállításait. Az érdeklődők immáron bejárhatják az 1600 és 1800 közötti magyarországi művészetet bemutató tárlatot, amelyen megismerkedhetnek a barokk művészet számos izgalmas alkotásával és művészével is. Az érdeklődők a tárlatot a virtualiskiallitas.szepmuveszeti.hu weboldalon tekinthetik meg.

Térképek a virtuális térben
Az Országos Széchényi Könyvtár Földabrosz a világhálón címen tett ingyen böngészhetővé csaknem ezer, 1850 előtt nyomtatott hazai és külföldi térképet. A folyamatosan bővülő adatbázis atlaszainak jelentős része a 18. században készült, de több 17. századi kiadás is gazdagítja a könyvtár alapítójától, gróf Széchényi Ferenctől származó gyűjteményt. Az érdeklődők a Földabrosz a világhálón című kezdeményezésről bővebben travelo.hu oldalon olvashatnak.

Közös Időnk
Online kiállítás keretein belül tekinthetik meg az érdeklődők a Magyar Nemzeti Múzeum Közös Időnk ’89-90 című időszaki kiállítását. A közösségi tárlat a több mint ötven felajánló által átadott homogén tárgyi anyagra épül, és a múzeum saját, 1989-re reflektáló gyűjteményi darabjai csupán csak kiegészítik ezeket. Olvasóink a rendszerváltás témaköré épült kiállítást az mnm.hu weboldalon tekinthetik meg.

Képek: pixabay.com