Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb nyári számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Diákok is segítik a rendőri munkát a Velencei-tónál

A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium rendészeti pályaorientációs tanulói bűnmegelőzési tevékenységet ellátva segítik a rendőrök munkáját a nyári idegenforgalmi szezonban.

A 10. és 11. évfolyamos diákok 2020. július 6-tól augusztus közepéig Velencén, Agárdon és Gárdonyban intik körültekintésre és óvatosságra a nyaralókat és tó környékén élőket. A tanulók strandokon, parkolókban és bevásárlóközpontoknál rendőrségi bűnmegelőzési kiadványokkal és prevenciós szórólapokkal hívják fel a lakosság figyelmét az értékek védelmére, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire. A rendészeti pályaorientációs fiatalok visszatérőn ellenőrzik a parton őrizetlenül hagyott táskákat, felhívják a strandolók figyelmét az értékmegőrzők használatára, egyúttal készséggel állnak a tőlük információt kérők rendelkezésére – tájékoztat honlapján a rendőrség.


Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a témával kapcsolatban az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!
- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
- Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
- Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
- Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait távozáskor mindig zárja be, használja a rendelkezésre álló riasztót is!

(forrás: police.hu, feol.hu)