Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Félmilliárd forintot meghaladó költségvetéssel építenek új óvodát Gárdonyban

Hamarosan – legalábbis a tervek szerint másfél éven belül – új épületben, kibővült terekkel várja a gárdonyi református óvoda a kicsiket. Kell is a hely, sok a gyerek a Velencei-tó térségében. A látványtervek már elkészültek. A modern épületben közel negyvennel több gyermeket tudnak majd fogadni.

A gárdonyi református egyházközség a fenntartója a helyi Életfácska Református Óvodának, amely 2014 óta az Posta utcai önkormányzati óvoda épületében működik. Ez az intézmény már az államosítás előtti időszakban is református óvoda volt. 2018-ban a kormány és a Magyarországi Református Egyház között központilag létrejött támogatási szerződésnek köszönhetően az egész országra kiterjedően új óvodaépítési projekt kezdődött, ezen keretek között pályázott a Gárdonyi Református Egyházközség is.

A gárdonyi Életfácska Református Óvoda új épülete – ilyen lesz Látványterv: Gárdonyi Református Egyházközség

– Istennek legyen hála, a nyertesek között vagyunk, a teljes bekerülési összeg biztosított ahhoz, hogy megvalósuljanak a terveink – fogalmazott Karl Melinda református lelkész a gárdonyi óvodaépítési projekt kapcsán. Mint kiderült, a terv egy négycsoportos, száz gyermeket befogadó új épület létrehozása, melynek tervei már rendelkezésre állnak. – Ezek alapján elmondható, hogy az új épület minden igényt kielégítően kényelmes, tágas, gyönyörű otthona lesz a gyermekeknek.

Az építési telket a város önkormányzatától 42 millió forintért vásárolta az egyházközség, s a gárdonyi városrészben, a Kossuth és Jókai utca találkozásában található. A kivitelezést több körös versenyeztetés után 581 millió forintos bekerülési összegért vállalta el a nyertes vállalkozó. A lelkész asszony elmondta: a beruházás időtartama 12 hónap lesz, mely idén áprilisban elkezdődik. – Így ha Isten éltet bennünket, akkor 2022 szeptemberében sokak örömére kaput nyit az új óvoda – tette hozzá.

A modern épületben közel negyvennel több gyermeket fogadhatnak Látványterv: Gárdonyi Református Egyházközség

Kelemen Istvánné Enikő óvodavezetőt pedig az intézményben folyó munkáról, illetve arról kérdeztük, kiket várnak majd az óvodában: – Pedagógiai munkánk célja, hogy igyekezzünk azoknak a szülőknek a segítségére sietni, akik szeretnék hittel és hitben nevelni gyermekeiket, de ennek a törekvésnek egymaguk nem tudnak eleget tenni, vagy úgy érzik őket biztonságban, ha az intézményben eltöltött időben is a keresztény szellemiség miliője hatja át életüket és tevékenységeiket egyaránt.

Látványterv: Gárdonyi Református Egyházközség

Jelenleg három, kor szerint homogén csoportban 62 gyermek nevelkedik az óvodában, 2022-től pedig 100 kisgyermekről gondoskodhatnak majd. – Feladatunk a későbbiekben is változatlan marad – tette hozzá az óvodavezető: – A gyermekeket nagy felelősséggel, színes, játékos, tevékenykedtető közegben, egyéni képességeiket figyelembe véve a legmodernebb környezetben és eszközökkel, például digitális játszótér segítségével szeretnénk nevelni. Új óvodánkba a kicsik már nemcsak Gárdony város közigazgatási területéről, de az egész Velencei-tó környékéről érkezhetnek majd hozzánk.

(Forrás: feol.hu /Képek: feol.hu)