Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata
Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

VELMA rövid hírek


Hirdetés

2021-ben a Velencei-tónál is megrendezik a Természet Operaháza fesztivált

Augusztus első napjaiban immár hetedik alkalommal rendezték meg a Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivál.

Ahogy az elmúlt években, idén is óriási érdeklődés övezte a fesztivált a Tisza-tónál. A sok izgalmas koncert mellett többek között zenei betétekkel fűszerezett tókerülő kerékpártúrával és csónaktúrával is várták a látogatókat a szervezők. A fesztivált Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg. A megnyitó gálaesten L. Simon László országgyűlési képviselő bejelentette, hogy Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató javaslatára a Természet Operaháza jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is minőségi szórakozást nyújt majd Magyar Tavak Fesztiválja néven.

A mára már jelentős programsorozattá vált Tisza-tavi Fesztivált és a leendő Velencei-tó melletti fesztivált összeköti Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes személye, aki a kezdetektől a Természet Operaháza szereplője és “nagykövete”, s pár éve velencei lakosként a térségi művészeti életbe is bekapcsolódott, így a jövő évtől induló új társfesztiválnak is ő lesz a meghatározó személyisége.

L. Simon László elmondta, hogy a társfesztivál művészeti vezetője Pataki Bence operaénekes lesz, s a 2021-es Velencei-tavi programok, köztük a számos zenei helyszínnel rendelkező kerékpáros körtúra szervezésében a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, illetve a Csajághy Laura Színpad vállal szerepet.

 

 

 

A melléklet képek a július 31-i tiszafüredi megnyitó gálán készültek.

(Fotók: Tisza-tavi Fesztivál - Opera of the Nature facebook)