Keresés


Kulturális, idegenforgalmi, gasztronómiai, gazdasági magazin
Hirdetés

A magazin letölthető változata




Az ingyenes Velencei-tó Magazin legújabb számát megtalálják a Tourinform irodáiban, a tó térségi szállodákban és a különböző vendéglátóhelyeken.

Korábbi lapszámaink

VELMA rövid hírek


Hirdetés

Tavaszra hangoló sorozat

Az elvarázsolt kastély címen indított tavaszra hangoló izgalmas online programsorozatot a kápolnásnyéki Halász-kastély.

A pandémia okozta helyzet miatt sajnos az elmúlt hónapokban a Halász-kastély látogatók nélkül, szomorkodva várja, hogy újra vendégek népesítsék be tereit. Így némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el az érdeklődők otthonaiba! A kastély kihasználva közösségi média felületeit, elviszi online látogatóinak a kedves és már jól megszokott programjait. Tavaszra hangoló sorozatuk címe Az elvarázsolt kastély:

Február 27. szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal. Sajnos a lezárás miatt sokuknak nem volt lehetősége megtekinteni Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című kiállítást, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21. vasárnap: FÜLEmüle kastélykoncert Bach születésnapján. Kis FÜLEmülék figyelem! Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozat. Különleges koncerttel készül a kastély, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatják meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2. Nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával Húsvét ünnepére készülve. Az idei évben április Húsvét hónapja: nem csak a melengető napsugarakat, hanem a kereszténység legfontosabb ünnepét is köszöntjük ekkor. Rodics Eszter kastélyigazgató vendége Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában.

Május 22. szombat: Pünkösdi KastélyKoncert Ignácz Attilával. Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint zongora, Horváth Márk gitár, Jász András saxafon, Balog Brigitta hegedű, Szabó Béla ének. Online koncert …,

Addig is az érdeklődők kövessék a Halász-kastély közösségi média felületit, hiszen az intézmény izgalmas tartalmakkal és színes programokkal készül, hogy újra egy kis Halász-kastély élményt csempésszenek a mindennapokba.

Képek: Kőmíves András, Halász-kastély közösségi oldal